lauantai 2. elokuuta 2014

Ikävää


Meidän nelivuotias on vaikuttanut aika tyytyväiseltä elämään uudessa paikassa. Joitain asioita hän on kaivannut vanhasta kodista ja kotikaupungista. Yksi näistä asioista on meidän naapurin rouva. Ja ette ikinä usko, mitä tänään tapahtui! Naapurin rouva kävi täällä, mutta me emme olleet paikalla! 

Olimme Raippaluodon loppisracessa (pihakirppiksiä ympäri Raippaluotoa) lasten ja sisareni kanssa. Pitkän kirppiskierroksen jälkeen menimme vielä rannalle ja uimaan. Mieheni oli yrittänyt soittaa minulle, että vanhat naapurimme ovat tulleet käymään, haluaisimme varmaan tavata heidät... Puhelimeni on ollut äänettömällä jo parisen kuukautta. En ole tiennyt kuinka siihen saisi äänet takaisin päälle, enkä ole jaksanut alkaa selvittää asiaa.

En siis koskaan kuullut mieheni soittoa.


Rannalla tyytyväisinä syömässä jätskiä. Autuaan tietämättöminä, että nelivuotiaan lemppari-ihminen on vain parinkymmenen kilometrin päässä.

Vasta autossa matkalla kotiiin katsoin puhelinta ja soitin miehelle. Ai, naapurimme ovat täällä! Menivät käymään rantakahvilassa vielä. Jee! Kerron pojalle, joka hurraa istuimessaan. Soitan toista autoa ajavalle siskolle, että ei mennäkään meille vaan satamaan, poika on saanut mieleisiä vieraita. 

Mutta olemme liikkeellä liian myöhään. Mies soittaa vielä naapureillemme varmitaakseen treffit satamassa, mutta he ova ehtieet jo lähteä! Olivat jo niin pitkällä, että eivät kääntyneet takaisin. Olimme saataneet jopa ajaa heitä vastaan tietämättä, että he edes ovat paikkakunnalla. 

Voi kurjuuden kurjuus mikä itku siitä seurasi. Ensin hurja onni ja sitten suuri suru. Nelivuotias oli ihan murtunut. 

Olihan siellä ihana ranta ja hyvä uida. Ja täynnä ihmisiä, vaikka taidokkaalla, heh, kuvanrajauksella sain napattua ihmisettömän kuvan.


Jotain hyvää tästä kuitenkin seurasi. Siskoni seisoi vieressä kun manasin omaa palikkamaisuuttani kun en ole selvittänyt miten tuohon puhelimeen saa äänet takaisin. Sisko sitten näytti sitä pientä nappia puhelimen sivussa.... Nyt on sitten äänet puhelimessa parin kuukauden hiljaisuuden jälkeen. Terveiset vaan muillekin iPhonen omistajille,  että siinä puhelimen sivussa on liu'utettava näppäin, josta puhelimen saa äänettömälle. Ja tietty myös takaisin ne äänet... 

2 kommenttia:

  1. Moi,

    kirjoitan Tienaa kotona -blogia, jossa annan vinkkejä työn ja perhe-elämän yhdistämiseen ja kotiäideille ideoita, miten tehdä töitä kotona niin että lasten ei tarvitse olla (ainakaan pitkiä päiviä) hoidossa. Käsitin, että teidän tilanne on tällainen, teette yhdessä töitä kotinne alakerrassa ja lapset ovat menossa mukana. Jos sinulle sopii, haluaisin haastatella sinua blogiini. Laittaisin jutun yhteyteen vaikka linkin blogiisi. Kirjoita minulle jos kiinnostuit: mericamilla@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Ja blogin osoite on siis http://www.kaunispaiva.net/tienaakotona

    VastaaPoista

Kerrohan.